Zelfgemaakte knoflooksaus past bij vrijwel elk gerecht!
Zelfgemaakte knoflooksaus is gezond, ontzettend lekker en past goed bij vis- en vleesgerechten. Het is snel en makkelijk klaar te maken en veel lekkerder dan knoflooksaus uit een fles. Bovendien kun je zo ook makkelijk een heerlijke slanke saus maken.
Ingrediënten
- 200 ml volle yoghurt (hoe voller de yoghurt, hoe lekkerder de saus)
- 3 eetlepels crème fraiche (of kwark voor de slanke variant)
- 2 teentjes verse knoflook (meer mag ook, maar het wordt al snel pittig!)
- peper en zout
- beetje citroensap
- schepje suiker
- verse bieslook en peterselie naar smaak. Bewaar een beetje voor de garnering.
Bereiding van zelfgemaakte knoflooksaus
Meng de yoghurt en de crème fraiche (die je trouwens zelf kan maken ook!). Pel de knoflookteentjes en knijp ze met de pers uit boven het yoghurtmengsel. Snij de bieslook en peterselie heel fijn en voeg het toe. Maak het geheel op smaak met peper, zout, wat citroensap en een beetje suiker. En klaar is je zelfgemaakte knoflooksaus!
Presentatie
Doe de saus in een vrolijk bakje en garneer het met de overgebleven bieslook en peterselie. Eet ook eens zelfgemaakte knoflooksaus als dipsaus of bij groenten. Je kunt eindeloos variëren! Je zelfgemaakte knoflooksaus kun je een paar dagen bewaren in de koelkast.