Zelf knoflooksaus maken
Zelf knoflooksaus maken is helemaal niet moeilijk. Bovendien is het veel lekkerder dan de standaard knoflooksaus die u altijd kocht in een flesje. Daarom zal ik u helpen met zelf knoflooksaus maken.
De benodigde ingrediënten voor zelf knoflooksaus maken zijn:
- een halve eetlepel citroensap
- een halve theelepel suiker
- drie knoflooktenen
- 125 ml crème fraîche
- drie eetlepels mayonaise – ikzelf gebruik graag deze vegan mayonaise variant.
- één eetlepel gesnipperde bieslook
- één eetlepel gesnipperde peterselie
- zout en peper
Zelf knoflooksaus maken begint u door eerst de citroensap en de suiker te mengen.
U blijft roeren totdat de suiker volledig is opgelost. Dit proces van zelf knoflooksaus maken kunt u versnellen door het citroensap van tevoren een klein beetje op te warmen, bijvoorbeeld in de magnetron. Hierna hakt u de knoflooktenen in erg fijne stukjes en roert deze door het mengsel tot het goed gemengd is. Hierna pakt u de crème fraîche en roert deze stevig door de knoflooksaus.
Om het geheel nog wat frisser en vollere smaak te geven voegt u nu de drie eetlepels mayonaise toe aan het geheel. Als laatste voegt u de kruiden aan de saus toe, de peterselie, bieslook en naar eigen inzicht zout en peper. Smakelijk!