Turkse knoflooksaus

Turkse knoflooksaus

Turkse knoflooksaus wordt vaak geserveerd met de Turkse pizza’s die u in de meeste Nederlandse steden op straat kunt kopen. Deze knoflooksaus is net wat vloeibaarder en zuurder dan u misschien gewend bent, maar daardoor is het heel erg lekker bij verschillende soorten gerechten.

turkse knoflooksaus

Zo kunt u Turkse knoflooksaus gebruiken als dressing bij uw favoriete salade.

Turkse knoflooksaus smaakt vooral erg lekker in een groene salade met komkommer, ijsbergsla, rode ui en zwarte olijven. Ook is deze Turkse saus erg lekker in combinatie met een broodje kebab en frietjes. U kunt Turkse knoflooksaus ook op andere manieren gebruiken. U kunt deze knoflooksaus bijvoorbeeld gebruiken als basis voor een zelfgemaakte saus. Dat kunt u heel makkelijk doen door bijvoorbeeld ketchup toe te voegen aan de knoflooksaus.

Bij Smaakversterkers kan je heel wat leuke receptideetjes vinden op het vlak van sausjes, dus zeker de moeite om daar ook even langs te gaan!

Als u zelf Turkse knoflooksaus wilt maken, zijn daar online genoeg recepten voor te vinden.

Turkse knoflooksaus is erg lekker en kan op verschillende manieren genuttigd worden, maar er is wel één ding dat u maar beter niet zou moeten vergeten: na het eten van knoflooksaus kunt u beter even u tanden poetsen of een pepermuntje eten. Het wordt dan ook niet aangeraden om knoflooksaus te nuttigen als u vlak daarna een belangrijk gesprek hebt