Zelf knoflooksaus maken

Zelf knoflooksaus maken

Zelf knoflooksaus maken is helemaal niet moeilijk. Bovendien is het veel lekkerder dan de standaard knoflooksaus die u altijd kocht in een flesje. Daarom zal ik u helpen met zelf knoflooksaus maken. De benodigde ingrediënten voor zelf knoflooksaus maken zijn: een halve eetlepel citroensap, een halve theelepel suiker, drie knoflooktenen, 125 ml crème fraîche, drie eetlepels mayonaise, één eetlepel gesnipperde bieslook, één eetlepel gesnipperde peterselie en als laatste zout en peper.

Zelf knoflooksaus maken begint u door eerst de citroensap en de suiker te mengen.

U blijft roeren totdat de suiker volledig is opgelost. Dit proces van zelf knoflooksaus maken kunt u versnellen door het citroensap van tevoren een klein beetje op te warmen, bijvoorbeeld in de magnetron. Hierna hakt u de knoflooktenen in erg fijne stukjes en roert deze door het mengsel tot het goed gemengd is. Hierna pakt u de crème fraîche en roert deze stevig door de knoflooksaus. Om het geheel nog wat frisser en vollere smaak te geven voegt u nu de drie eetlepels mayonaise toe aan het geheel. Als laatste voegt u de kruiden aan de saus toe, de peterselie, bieslook en naar eigen inzicht zout en peper. Smakelijk!